voedingssupplementen
Voeding
Voeding
07/01/2022
2 min

Het ware nut van supplementen

07/01/2022
2 min

In een ideale wereld krijg je elke nacht genoeg slaap, ben je altijd gehydrateerd en eet je alleen maar gezonde, uitgebalanceerde maaltijden die alle voedingsstoffen bevatten die je nodig hebt. Maar de meesten van ons leven niet in zo’n wereld en zelfs als dat wel zo zou zijn, dan zijn er altijd redenen om voedingssupplementen te overwegen, hoe gezond je leefstijl ook is.

Tekorten aan calcium en magnesium komen onder volwassenen veel voor. Deze mineralen spelen een sleutelrol in een gezond spierstelsel, sterke botten en de hartfunctie. Daaruit blijkt het nut van supplementen.

1. Opname van voedingsstoffen

Elk lichaam neemt voedingsstoffen op een unieke manier op. En naarmate mensen ouder worden, daalt het vermogen van het lichaam om voedsel om te zetten in voedingsstoffen en deze op te nemen. De juiste supplementen gebruiken kan bijdragen aan de juiste niveaus van vitamines en mineralen in je lichaam.

2. Producten zijn niet altijd wat ze lijken te zijn

SupermarktVeel producten die je in de supermarkt vindt, komen van ver. Het is zelfs zo dat veel producten honderden, zo niet duizenden kilometers hebben afgelegd voordat ze in de winkelschappen terechtkomen. Uit onderzoek blijkt dat de hoeveelheid van sommige vitamines in producten minder wordt tijdens opslag en transport over grote afstanden. Daarnaast kan tijdens de bereiding van bepaalde producten de voedingswaarde verder verminderen. Dit is een goede reden om lokale producten te kopen en een multivitamine bij de hand te hebben om elke dag voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

3. Het aanvullen van mineralen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie krijgen mensen wereldwijd wisselende hoeveelheden mineralen binnen als gevolg van de wijze van moderne waterwinning. Door overmatig filteren en andere gebruikte methodes om drinkwater te produceren gaan mineralen verloren die essentieel zijn voor de gezondheid in het algemeen en voor sterke botten. De makkelijkste manier om je ervan te verzekeren dat je voldoende mineralen binnenkrijgt, is om dagelijks een supplement met calcium, magnesium en andere belangrijke mineralen te nemen.

4. Onderweg eten

FastfoodNiet elke maaltijd kan uitgebalanceerd zijn. Als je regelmatig eet terwijl je onderweg bent en thuis snelle, makkelijke maaltijden bereidt omdat je druk bent, is het niet onwaarschijnlijk dat je belangrijke voedingsstoffen tekortkomt. Supplementen kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat je lichaam de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Onderzoek toont aan dat 90% van de mensen niet de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt uit de voeding alleen.

Een tekort aan vitamine A, D en B12 komt over de hele wereld veel voor. Als je onvoldoende van deze essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt uit je eten, kan het een goed idee zijn om op je voeding te letten en een multivitamine te gebruiken.

5. Speciaal voor sporters

MountainbikerAls je aan sport doet, is het goed mogelijk dat je lichaam meer voedingsstoffen nodig heeft dan je zou denken. Tijdens het sporten verbruik je veel energie en voedingsstoffen. Het is belangrijk dat je essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft aanvult na een intensieve workout, om fysiek herstel te bevorderen en je lichaam voor te bereiden op de volgende training. Denk bijvoorbeeld aan supplementen met arginine die een positieve bijdrage leveren aan je herstel en je prestaties bevorderen.

Reacties
Categorieën