aloë vera gel drinken
Voeding
Voeding
02/13/2024
6 min

Aloë vera gel drinken: een natuurlijk product voor gezonde darmen

02/13/2024
6 min

Wat weet jij over de voordelen van aloë vera en hoe deze geweldige plant kan bijdragen aan jouw welzijn. Misschien nog niet alles, maar daar komt nu verandering in als je dit blog leest en de ware kracht van dit wonderbaarlijk sterke plant leert kennen.

Wat is aloë vera?

Aloë vera is een plant die oorspronkelijk afkomstig is uit de Arabische landen, maar tegenwoordig wereldwijd wordt verbouwd. Het sap van deze vetplant wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder medicinaal gebruik.

aloë vera veldAloë vera is waarschijnlijk de meest onderzochte plant. Het wordt al duizenden jaren voor een breed scala aan toepassingen gebruikt. Je kent hem zeker. Het groeit als onkruid in hete, droge streken van de wereld. Groot, krachtig, mooi, plant van duizend dingen. Ik noem hem zo omdat de plant of eigenlijk de gel uit de bladeren vele toepassingen heeft.

Het effect van aloë-gel voor de huid is bekend: bijvoorbeeld brandwonden, verwondingen of ontstekingen reageren ongelooflijk goed en snel op deze stof. Wat echter lange tijd niet bekend was, is dat het nemen van aloë vera in drankvorm verrassend gunstig is. Sommige wetenschappers beweren zelfs dat bepaalde suikers in de gel het voor schadelijke bacteriën moeilijker maken om zich aan de darmwand te hechten. Het is nog volkomen onduidelijk waaraan het positieve effect precies kan worden toegeschreven. Wetenschappers zijn het er echter over eens dat aloë vera de opname van voedingsstoffen verbetert.

De gel bevat van nature meer dan 200 essentiële stoffen en dagelijkse inname van aloë vera bevordert de darmgezondheid en het natuurlijke immuunsysteem. Aloë vera reinigt het spijsverteringskanaal elke dag als een tandenborstel. In combinatie met een gezonde mindset is het voor mij dan ook de basis van een gezonde levensstijl.

De kracht van deze plant

Er is wereldwijd veel onderzoek gedaan naar de generieke (pure, zuivere) stof. De werkingsmechanismen van de plant zijn wetenschappelijk bewezen, los van een product dat aloë vera bevat. Het gaat dus puur om de stof zelf.

aloë vera gelAloë vera heeft vooral invloed op het spijsverteringsstelsel en de huid. Er wordt gezegd dat de plant een laxerend effect heeft en zo helpt het darmevenwicht te behouden. Aloë vera is bovendien een effectief middel om een optimale suikerbalans te bereiken en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. De pure gel is zeer goed voor de huid en kan daarom worden gebruikt om de vorming van rimpels te vertragen en het bindweefsel te versterken. Het heeft ook een positief effect op de ruwe, schrale en droge huid. Aloë vera dringt door alle huidlagen heen tot aan het basaalmembraan (de onderste huidlaag).

Aloë Vera draagt bij aan een goede darmwerking, beschermt de darmwand en bevordert een gezonde stoelgang. De gel uit het blad reinigt het darmstelsel en draagt zo bij aan een optimale inwendige reiniging van het hele lichaam. Aloë vera stimuleert de groei van nieuw, gezond celweefsel, waardoor de wondgenezing drie tot vijf keer wordt versneld. De kalmerende werking van aloë vera op het zenuwstelsel zorgt voor een betere slaap en verbetert de concentratie. Aloë Vera heeft een harmoniserende en ondersteunende werking op het spijsverteringskanaal en bevat van nature enzymen waardoor de stofwisseling van vetten, eiwitten en koolhydraten optimaal functioneert.

Aloë Vera draagt goed bij aan het behoud van gezonde gewrichten en soepele beweging; het kraakbeen krijgt een optimale ondersteuning, wat vooral voor sporters een belangrijke functie is. Aloë vera is een veilige en niet-giftige voedselbron (behalve voor uiterst zeldzame allergische reacties). Door het zeer hoge mineralengehalte zorgt Aloë vera voor een gunstig zuur-base-evenwicht in het lichaam, waardoor alle processen beter functioneren.

Ik vind het heel bijzonder welke invloed aloë vera-gel heeft op mijn mentale toestand. Als ik elke dag aloë vera-gel drink, voel ik me krachtiger, veerkrachtiger en heb ik een heldere geest. Hierdoor ben ik stressbestendiger en daardoor nog steeds blij aan het eind van een lange dag, ook voor anderen. Vooral de ups en downs waar we in het dagelijks leven allemaal mee te maken krijgen, schrikken mij niet meer zo snel af.

Ongeveer twee keer per jaar plan ik een intensieve drinkkuur, waarbij ik een aantal dagen veel aloë-gel drink en koffie of andere stimulerende middelen vermijd. Ik eet voornamelijk groenten met een lage glycemische index, wat fruit en af en toe mager vlees of vis. Natuurlijk beweeg ik meer, drink veel water en gebruik bepaalde kruiden. Het grappige is dat als ik een drinkkuur volg om mijn lichaam te reinigen en te stimuleren/regenereren, ik ook een bijna oncontroleerbare drang voel om de keukenkastjes af te poetsen, de gordijnen te wassen en de zolder nog een keer op te ruimen. Zou de vlieger van ‘binnenstebuiten’ hier ook opgaan?🤔😛

Voordelen van het drinken van aloë vera gel

Eén van de beste manieren om te profiteren van de voordelen van aloë vera is door het te drinken. Aloë vera sap zit boordevol essentiële voedingsstoffen en bioactieve verbindingen die kunnen helpen bij het bevorderen van een goede gezondheid.

Aloë vera drinken heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Laten we eens kijken naar de gunstige eigenschappen van deze plant:

  • aloëOndersteunt spijsvertering
     
    Heb je wel eens last van maagproblemen of een onregelmatige stoelgang? Aloë vera kan helpen! Het drinken van aloë vera sap kan de spijsvertering bevorderen, de darmgezondheid verbeteren en zelfs bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in spijsverteringskanaal.
  • Versterkt immuunsysteem: Aloë vera bevat vitamine C, vitamine E en verschillende antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken. Door regelmatig aloë vera sap te drinken, geef je je immuunsysteem een boost en help je je lichaam beter bestand te zijn tegen ziektes en infecties.
  • Hydratatie: Aloë vera drinken is een caloriearm alternatief voor suikerhoudende dranken en vruchtensappen. Het helpt je gehydrateerd te blijven gedurende de dag. Controleer op het etiket van de aloë vera drank of er toegevoegde suikers zijn.
  • Gezonde smoothies: Je kunt aloë vera toevoegen aan zelfgemaakte smoothies. Hoewel de structuur van fruit in een blender verandert, blijft het een goede bron van vitamines, mineralen en vezels.

Echte pure aloë vera drank kopen

De aloë vera drink van Forever heeft als basis pure gestabiliseerde aloë vera gel, die het lichaam voorziet van rijke voedingsstoffen, voor een gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding. Deze dranken hebben een positieve uitwerking op de spijsvertering en zorgen voor een goede opname van vitaminen en mineralen. Dagelijks gebruik van deze dranken draagt bij aan een energieke en gezonde levensstijl. De dranken zijn in verschillende variaties te verkrijgen.

Ervaar de voordelen van Forever aloë vera gel, beschikbaar in 4 overheerlijke smaken gemaakt van de gel uit het binnenblad. Aloë vera bevordert het natuurlijke afweersysteem en is goed voor de darmwerking*. Rijk aan vitamine C dat bijdraagt aan de normale werking van het immuunsysteem.

Aloë vera gel drink kopen

Aloë vera gel drink kopen

Conclusie

Aloë vera drinken kan een geweldige manier zijn om je algehele gezondheid te verbeteren. Of het nu gaat om het versterken van je immuunsysteem, ondersteunen van je spijsvertering of hydrateren van je huid, deze veelzijdige plant heeft talloze voordelen te bieden.

Dus waar wacht je nog op? Probeer eens wat aloë vera sap en ontdek zelf de positieve effecten ervan!

Boek tip voor recepten en meer

Boost your food - Sabine HahnBoek tip: Boost your food – Sabine Hahn (2018)

Gezond eten is niet duurder, ingewikkeld of ‘niet-te-eten’. In dit boek leer je hoe je met kleine aanpassingen en een andere visie over voeding, snel en lekker maaltijden kunt bereiden.

Met de waardevolle tips in dit boek leer je hoe je met aloë vera en andere superfoods de voedingswaarde van je dagelijkse eten kunt boosten. En dat allemaal verwerkt in erg lekkere, makkelijke en snelle recepten.

Je leert meer over de geneeskracht van kruiden en specerijen. Koken op deze manier is leuk en creatief en wordt hopelijk een onderdeel van jouw betere leefstijl.

Gezonder eten is geen hype of dieet, het is een besluit!

https://boostyourfood.nl/ 

Over de auteur

Sabine Hahn is al sinds haar puberjaren bezig met voeding. Als natuurgeneeskundig therapeute, voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut, auteur, coach en trainer is het haar passie om mensen te inspireren, om de juiste keuzes te maken. Vanuit haar ervaring en kennis na talloze opleidingen en cursussen vanaf 1993 heeft zij dit boek samengesteld, waarin zij zowel weetjes over voeding en gezondheid deelt, alsook makkelijke recepten aanreikt, die voor iedereen eenvoudig en snel zijn te koken.

Reacties
Categorieën